Huis onder water.

Verbouwen? Slim financieren

Huis onder water

Als uw woning minder waard is geworden dan de hypotheek die u betaalt, spreken we over een huis dat ‘onder water’ staat. Zo lang u de aflossing gewoon blijft betalen en geen verhuis- of verbouwplannen heeft, is er eigenlijk niets aan de hand. Voor veel mensen is het schrikbeeld dat zij door een verhuizing of verbouwing met een grote schuld komen te zitten. Maar ook in dat geval zijn er oplossingen.

Verbouwen? Slim financieren

Een verbouwing kan niet langer met geld uit de hypotheek worden gefinancierd. Om verbouwingen aan uw huis te betalen, kunt u wel een persoonlijke lening afsluiten. Voordeel is dat deze fiscaal aftrekbaar is. Dit valt vaak voordeliger uit dan een tweede hypotheek. U omzeilt bijvoorbeeld taxatie- en notariskosten.

Goedkopere woning

Wie een woning te koop zet, moet de vraagprijs aanpassen aan de gedaalde huizenprijzen. Daardoor kan de waarde van uw huis ineens een stuk lager komen te liggen dan het bedrag dat u betaalt aan hypotheek. Maar wat veel mensen vergeten: de prijs die u voor een nieuwe woning betaalt, ligt ook een stuk lager dan de prijs die u onder gunstigere economische omstandigheden zou betalen.

Om het gat tussen de prijs die u voor uw huis ontvangt en de hypotheek te overbruggen, is een persoonlijke lening een oplossing. Hierbij is de rente vaak fiscaal aftrekbaar.

Nuchtere kijk op hypotheek

Vaak hebben mensen een hypotheek afgesloten in een tijd waarin de bomen tot aan de hemel reikten. Banken waren bereid royale bedragen te lenen. Het is niet nodig dat u zich schuldig voelt over een hoge hypotheeklast: velen zitten in hetzelfde schuitje. Het is belangrijk dat u nuchter kijkt naar de situatie en de regels van banken zo goed mogelijk toepast. Natasja van der Laan kan u hierbij helpen.

Meer weten over financiering verbouwen of verhuizen?

Heeft u verbouwingsplannen maar vraagt u zich af of en hoe u deze kunt financieren? Wilt of moet u verhuizen en vraagt u zich af hoe u dit financieel rond krijgt? Bel dan met 06-55862852/038-2306640 of mail naar: n.vanderlaan@hypotheekinfopunt.nl.
Neem contact op

Back to Top